JAARVERSLAG 2022


ACTIVITEITEN BESCHRIJVING HEROES ARISE 2022

EVANGELISATIE

We hebben gedurende het jaar diverse evangelisatie trainingen georganiseerd en ook hebben we training op uitnodiging mogen geven. De evangelisatie training bestaat uit een stuk onderwijs en praktijk, waarin christenen aangemoedigd en getraind worden om te evangeliseren. Daarnaast hebben we spontane straatevangelisatie gedaan in verschillende settings en honderden mensen mogen bereiken met het evangelie.


HULP AAN VLUCHTELINGEN OEKRAINE

Gedurende het jaar hebben we intensief hulp geboden aan Oekraïense vluchtelingen. Tijdens de eerste maanden van de oorlog zijn we meerdere malen per week naar de grens toe gereden om humanitaire hulp te bieden aan vluchtelingen. Deze hulp bestond uit o.a. het verstrekken van goederen zoals, voedsel, medicijnen, dekens, matrassen, kinderpakketten etc. Ook het vervoeren van vluchtelingen vanaf de grens naar een veilig onderkomen, vluchtelingen die soms 3 dagen lang in de rij moesten staan voor de grensovergang. Daarnaast hebben we 2 organisaties aan de grens ondersteund. Dit bestond uit praktisch meehelpen met goederen uitdelen, het voorbereiden van voedselpakketten, vrijwilligers aanleveren waar nodig.


HULP BIEDEN AAN ARMEN, WEZEN EN WEDUWEN

We hebben arme gezinnen en alleenstaanden periodiek ondersteund met voedsel, kleding en/of het aanschaffen van bijvoorbeeld een houtkachel voor de winter, gedurende het jaar. Ook hebben we ze een luisterend oor mogen bieden in de moeilijke situaties waar ze zich vaak in verkeerden. Daarnaast hebben we een partner organisatie ondersteund in het werken met arme kinderen.


ZENDINGSREIZEN

We zijn in het voorjaar 2 keer naar Oekraïne geweest om voedsel uit te delen en om onderdeel te zijn van het ministry team tijdens een grote conferentie die werd georganiseerd voor mensen uit het oorlogsgebied. In Oktober hebben we aansluitend aan een 6 weekse trainingschool in Nederland een mooie zendingsreis naar Mexico mogen maken. Tijdens deze reis hebben we praktische hulp mogen bieden bij werkzaamheden in het vluchtelingen kamp, waarin vluchtelingen de oversteek naar Amerika proberen te maken. Daarnaast hebben we mogen spreken in verschillende huiskerken en het evangelie mogen verkondigen op straat.


SPREEKBEURTEN

Gedurende het jaar hebben we diverse spreekbeurten en onderwijs mogen geven in verschillende kerken in Roemenië.
FFDSF